Doorgaan naar hoofdcontent

What about the boys?

Dit weekend is graduation time in de VS. Kinderen sluiten school af en ontvangen prijzen. Gisteren kwamen we toevallig langs een typisch Amerikaanse graduation: in Wainesboro (Virginia) ontving de hoogste klas van de Military Academy fot boys hun prijzen en diploma's.
Het was een wonderlijke gedachte: dit is Amerika, home for the free People. En toch is een grote groep zeer onvrij. Deze jongens hebben meer kansen als soldaat of werknemer van het Amerikaanse leger. Niet voor niets waren hun ouders opgelucht en trots, bovendien was deze school vooral bestemd voor jongens die tegendraads zijn (waren). Nu komt het toch nog goed met ze, ik zag het ze denken...
We zagen weinig industrie in deze omgeving, de meeste mensen proberen volgens mij wat geld te verdienen met het leveren van 'foodservices' zoals pizza, mexican food, Sushi, en volgens mij is er vooral werk te vinden in alle Malls, grote winkelconglomeraties rond de steden en in de verzekeringswereld of misschien als bankemployee.Hier en daar zien we grote tuincentra, en de well to do people kunnen het zich veroorloven een nieuwe hobby als gardening of biking te starten. Een winkel beginnen  vergt echter veel investering, en dat zullen de meeste jongens niet kunnen doen.

Well to do word je hier als je ouders het zich kunnen veroorloven om je te laten studeren.
En het kost erg veel geld dat kan ik je verzekeren, dus een grote groep is veroordeeld tot niet inspirerend werk en een bijpassend leven. En dat terwijl de kinderen zoveel in hun mars hebben! Obama moet nog maar een paar goede speeches houden dit jaar over dit onderwerp: Yes: we can change!

Ik werd toch een beetje treurig toen ik om me heen keek in Wainsboro, en ook in Cullpeper (beide zijn middelgrote steden in Virginia) zag ik niet veel kansen voor de jongens, en veerde daarom ook op door Barack Obama's tweet van vandaag: Hervormingen in het onderwijs moeten niet uit Washington komen, maar van de teachers en de parents. Zij zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van de nieuwe generatie. De meisjes nemen het over, dat zal voor zachte energie in de wereld zorgen, maar er lijkt nu een hele generatie jongens verloren te gaan. Take care of the boys!  Misschien is een Military Academy zoals in Wainsboro, waar nu 60 kwetsbare jongens van 17/18 jaar afscheid namen in vol ornaat, en legeruniform, dan over een paar jaar niet meer nodig?

Reacties

Populaire posts van deze blog

Naar groep 3

Mijn kind ziet kleurtjes

Deze keer een vraag over het waarnemen van kleuren door een klein meisje.


Wil je ook een vraag beantwoord krijgen? 
Stel hem via: info@de-praktijk.org


De vraag deze keer is:Mijn dochter van 8 ziet als ze gaat slapen, als ze ontspannen is met ogen dicht, groene kleurtjes, ze bewegen als een lavalamp en van buiten/boven/onder naar binnen, eerst langzaam dan steeds sneller, ze komt hierdoor heel moeilijk in slaap, ze vindt het niet eng, alleen maar vervelend. Ik ben naar de huisarts geweest maar die wist het niet, hij zou met een oogarts overleggen en mij terugbellen, maar heeft dat tot dusver niet gedaan. Dus ik denk dat het een “probleem” is van andere orde, misschien dat u wat antwoorden voor me heeft.

Je dochter is nog 'open' bij haar derde oog. Waarschijnlijk ziet ze met haar niet fysieke oog, haar eigen kleurtjes, de kleur van het hartchakra.


Kleine kinderen kunnen met het derde oog dingen zien die wij als volwassene niet meer kunnen waarnemen. Rond het zevende jaar sluit dit gebi…

Waarom diagnoses nog zo belangrijk zijn

Ons bereikte de vraag: school vraagt om een diagnose voor mijn kind. Kan hoogsensitviteit worden gediagnotiseerd?
Hoogsensitiviteit is weliswaar vastgesteld in een wetenschappelijk onderzoek onder andere door Elaine Aron (haar eerste boek is gewijd aan de onderzoeksresultaten ervan) en door de universiteit Leuven, maar een diagnose kan desondanks nog steeds niet worden gesteld.  De resultaten van een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel wijzen op een sterk ontwikkeld pauze en check systeem in de hersenen, deze groep kinderen is zich eerder bewust van gevaar.  Daarnaast is de sensitieve wijze van verwerken in de hersenen aangetoond. Daar komen de volle hoofden vandaan. Maar verder kunnen we het nog steeds zien als een karaktereigenschap die we bij steeds meer nieuw geboren kinderen aantreffen is onze ervaring. In combinatie met een aangeboren temperament zal het kind of prikkelmijdend of mogelijk prikkelzoekend zijn (introvert/extravert).